[Italian mama赤金鍋具系列]

人生就是不停地重複,每天早上起床,帶小朋友出門,返工,放工,買餸,煮飯,對功課,氹瞓瞓⋯⋯

日復一日地重複,有時候真的覺得生活很枯燥。所以我間中都會購置一啲新廚具👩🏻‍🍳 增添幾番新意😆 最近我就入手咗來自意大利嘅「Italian MaMa赤金鍋具系列」。

一直都想買隻中式炒鑊,但又怕太重🤪 難清洗乾淨,呢個「意大利媽媽 32 cm 雙耳中式炒鑊 」超高密度赤金石不粘鍋,傳熱快,散熱慢,最緊要係拎起黎輕巧不吃力❗️❗️❗️ 配埋升級法國PYREX玻璃蓋,重量十足,有效鎖住蒸氣💦

近排涼涼地煮番個「清湯腩」🐂暖身,唔使1️⃣個鐘,蘿蔔同牛腩都已經炆到入晒味,以為炆完牛腩個鑊會好肥好油膩好難洗,點知用小小洗潔精過下水就乾淨晒🤩。

呢個鑊仲可以配埋蒸籠,除咗炆嘢、炒嘢,連蒸海鮮🦞🐟🦀都好方便😊一次蒸幾隻大扇貝都冇難度💪🏻💪🏻💪🏻。

了解更多:https://www.facebook.com/italianmamacook/

ItalianMaMa #ItalyCookware #MadeInItaly #意大利媽媽 #意大利鍋具 #意大利製造 #意大利廚具 #赤金 #健康 #同心抗疫

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s